Bach bloesem remedies

Emotionele blokkades opheffen met Bach bloesems

Bachremedies zijn in de jaren ’30 ontwikkeld door de holistisch geneeskundige Dr. Edward Bach. Hij ging ervan uit dat onze persoonlijkheid, onze opvatting van het leven en onze emoties bepalend zijn voor ons geestelijk en lichamelijk welbevinden. Hij richtte zich met zijn methode dan ook op het behandelen van de hele patiënt in plaats van de ziekte. Bachremedies helpen emotionele blokkades op te heffen waardoor je weer in balans kunt komen.

Hoe gaat een Bach Bloesem consult in z’n werk?

Een consult is niet in 10 minuten gedaan. Meestal duurt het eerste consult 1 tot 1,5 uur. Als eerste vertel ik u iets uitgebreider hoe de remedies precies werken en indien u geïnteresseerd bent, ook iets meer over de grondlegger van de Bach Bloesem Remedies: Dokter Bach.
Daarna vraag ik u te vertellen waarom u bij mij gekomen bent. Wat zijn uw ‘problemen’? Waar loopt u tegenaan in uw leven –op dit moment-? Het kan zijn dat er een zogenaamde acute situatie is; u heeft op dit moment een stressvolle tijd of u zit in een periode van verandering en moet keuzes maken. Het kan ook zo zijn dat u al jarenlang tegen iets aanloopt. Steeds hetzelfde. U bent bijvoorbeeld ongeduldig en snel geïrriteerd en op uw werk pikken ze dat niet meer. Of uw familie is het zat dat u zich zo bazig gedraagt. Dan is het tijd om te kijken hoe u zich voelt en waarom u dit gedrag vertoont.

In het gesprek zal ik voornamelijk luisteren en u aan het woord laten. Ik stel u vragen zodat u steeds beter bij uw gevoel kunt komen en beter kunt verwoorden hoe het precies zit.

Veel van mijn cliënten vinden het fijn dat er eindelijk naar hen geluisterd wordt en er ruimte is om over zichzelf te vertellen. Maar soms is het ook een beetje eng of spannend, omdat er gevoelens naar boven komen, die er misschien lang niet geweest zijn.

Als alles wat er op dat moment gezegd moet worden is gezegd, spreken we samen af of het goed zou zijn nog een aantal keer te komen of dat het ‘genoeg’ is het bij deze ene keer te houden. De remedies die ik heb uitgekozen, naar aanleiding van uw verhaal en dat wat u mij van uzelf laat zien, bespreek ik uitgebreid met u. Wanneer u een bepaalde remedie –nog- niet ziet zitten, stoppen we die niet in uw gebruikersflesje. De remedies waarbij u zegt ‘ja, dat is precies waar het bij mij om gaat’, doen we in een gebruikersflesje wat u mee naar huis neemt.

Het gebruikersflesje is ongeveer 3 weken bruikbaar, wanneer u de aanbevolen hoeveelheid inneemt: minimaal 4 keer daags 4 druppels.

Tarief:
Het eerst consult duurt meestal 1 tot 1,5 uur. Vervolgconsulten duren in de regel wat korter. Het eerste consult kost 75 euro. inclusief de remedies, vervolgconsulten kosten 60 euro.

Reageren is niet mogelijk