Het Clarity Proces brengt je in het moment

Het Clarity Proces is het mooiste proces dat ik ben tegengekomen in mijn lange zoektocht naar meer helderheid in mijn leven. Daarom ben ik Clarity Trainer geworden. Dit proces is door Jeru Kabbal in het leven gezet en geeft je allerlei technieken om uit je denken en in het hier en nu te komen. Daarvoor moet je eerst je eigen onbewuste leren kennen. Hoe werkt het en wat speelt er zich af?

Het onbewuste

We denken altijd dat als we bewust een verandering willen bewerkstelligen, dat we dat op wilskracht kunnen doen. Zoals bijvoorbeeld stoppen met roken, afvallen of beter voor jezelf opkomen. Waarom lukt het de een wel en de ander niet? Het kan goed zijn, dat er op onbewust niveau heel andere gedachten zijn die iets anders met je voor hebben. Het lastige is dat je onbewuste mind vele malen groter is dan je bewuste mind, dus wat je onbewust denkt is nogal belangrijk. Want als je onbewust iets niet wilt en bewust wel, dan lukt het je niet. Wat je ook probeert. Maar het goede nieuws is: er zijn technieken om met je onbewuste in contact te komen.

Je vriend

In sommige spirituele stromingen wordt het onbewuste deel van jezelf als vijand gezien. Je ‘moet er zo snel mogelijk vanaf komen’. Zo kijkt het Clarity Proces er niet tegenaan. Je onbewuste deel is je vriend. Uit liefde voor jou probeert het jou te beschermen tegen onheil, op basis van ervaringen uit je kindertijd. clarity voor jou Het onbewuste is als het ware een soort trouwe ‘waakhond’.
Alleen heeft de tijd niet stilgestaan en ben je ondertussen volwassen geworden. We reageren nog vaak vanuit deze onbewust opgeslagen herinneringen, terwijl we ondertussen niet meer afhankelijk zijn van onze familie. We kunnen het onbewuste systeem leren de oude denkpatronen te doorzien en te ontspannen.

Mensen die met Clarity werken ervaren vaak  ontspanning, openheid en dankbaarheid. Ze kunnen thuis aan de slag met de eenvoudige oefeningen die je leert tijdens een Clarity workshop.

Introducties in het Clarity Proces

Meer leren over het doorzien van je denken, het onbewuste en het hier en nu? Kijk regelmatig op deze website of er een nieuwe beginnersworkshop is gepland.

Bach Bloesems helpen je de winter door

Bach Bloesems Clarity voor jou

Vermoeidheid, somberheid en griep Elk jaar in de winter zijn er veel mensen moe en voelen ze zich wat somber en uitgeput door het gebrek aan zon. We betalen de tol voor korte dagen en koud weer. Vaak heerst er ook nog een griep. Bach Bloesems kunnen je helpen het…

Continue reading

Ecologisch tuinieren

Bij ecologisch tuinieren ga je uit van de samenhang der dingen. Alles hangt met alles samen in de natuur. Een goede start van ecologisch tuinieren is het planten van inheemse planten om de insecten, bijen en vlinders te helpen. Lees hier blogs over verschillende inheemse planten. Share

Continue reading