Het programma van ZIJN

Het Clarity Proces leert je weer zijn

Bij Clarity leer je dat je op -zeer- jonge leeftijd allerlei programma’s en strategieën bedenkt om je opvoeders te beïnvloeden. Een superintelligent mechanisme van ieder mens om te krijgen wat het nodig heeft om te overleven. Alleen is er 1 probleem: het programma van gewoon ‘zijn’ vervaagt compleet onder de druk van al die overlevingsstrategieën.

Gewoon zijn

In onze cultuur wordt weinig aandacht besteedt aan ‘gewoon zijn’. We moeten doen, presteren, bereiken. Dieren daarentegen zijn een groot deel van de dag gewoon aan het chillen, oftewel ‘zijn’.  Door naar -huis-dieren te kijken (poezen, honden, paarden) kun je zien hoe relaxt dat eruit ziet.

Cursussen

Wij mensen gaan tegenwoordig op cursus om te leren ‘zijn’. Bijvoorbeeld een mindfullnes cursus of een stilteweek. Ook bij  Clarity cursussen leer je om het nieuwe programma, het programma van zijn noem ik het, in je systeem te zetten. Als je geluk hebt, zit het programma van zijn al ergens opgeslagen in je systeem als je als kind goed en liefdevol werd verzorgd. Dan hoef je alleen maar alle lagen die er voor dat programma geplaatst zijn, te leren ontspannen ;o)

In complete ontspanning kun je ‘zijn met dat wat is’. Genieten, tevreden zijn met alles: de blauwe lucht, ’t drukke verkeer, de hond die stinkt naar natte hond en dat je er niets aan kunt doen omdat je in de trein zit, de regendruppels op je gezicht. Want ‘zijn met dat wat is’ gaat er niet over dat je leven opeens zonder problemen, zonder obstakels is. Het leven gaat gewoon door, alleen jouw houding ertegenover verandert. Die wordt zachter en realistischer.

Misschien ook iets voor jou? Ga dan eens een uurtje in de tuin of in het park zitten zonder telefoon. Helemaal niets doen. En kijk wat er om je heen plaatsvindt.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.