Vrede en harmonie

De weg naar binnen

Waar ik het las, ben ik vergeten. Maar iemand had gezegd ‘als we stil van binnen worden en vrede en harmonie voelen, zal de wereld ook een stuk rustiger worden. De wereld reflecteert hoe het bij ons van binnen is.’ Dit trof me, omdat ik wist dat het waar is. Jeru Kabbal, de grondlegger van het Clarity Proces zei het ook, al was het in andere woorden: ‘alle pijn in de wereld is individuele pijn, ook al lijkt het het soms collectief, het is echt allemaal individueel’.

clarity proces amsterdam stilte vrede en harmonieSleutel

Dit is de sleutel. Het geeft mij en ieder ander de macht terug in handen. We kunnen namelijk wél onszelf veranderen (maar niet een ander. Een ander moet dat ook zelf doen ;o)). En ik weet zeker dat er meer mensen zijn, die net als ik, wel wat meer vrede en harmonie in de wereld wensen. We kunnen er zelf van alles aan doen om onze oude pijn te accepteren als ‘oud’ en wie weet zelfs wel los te laten. We kunnen zelf gaan mediteren om binnen in uiteindelijk de stilte te ontmoeten die we allemaal in ons hebben. We kunnen zelf onze boosheid, angst en verdriet de kans geven te laten stromen, zonder daar een ander verantwoordelijk voor te maken.

De weg naar binnen

Zelf ben ik al een tijdje op dit pad. Je hoort mij niet zeggen dat dit het makkelijkste pad is, maar het is in mijn ogen wel het juiste pad. (Prof. Dumbledore in Harry Potter: “Dark times lie ahead of us and there will be a time when we must choose between what is easy and what is right.“). Dit is het pad naar binnen. Telkens opnieuw zonder oordeel kijken naar je oude pijn, je oude boosheid en het tegen het licht te houden van dit moment. Stapje voor stapje nieuwe patronen bij jezelf ontdekken en accepteren, om ze te kunnen laten verzachten. Soms merken dat je weer verhard zodat je even een stapje naar binnen moet doen om het harnas dat je om jezelf heen hebt gecreërd opnieuw te verzachten.

Om meer vrede en harmonie in de wereld te creëren: doe je met me mee?

Photocredits Pixabay

Reacties zijn gesloten.