Zevenbladpesto maken

Mét de natuur mee

Er zijn van die planten die je liever niet in je tuin hebt. Zoals akkerwinde en zevenblad. Het kan je echt een punthoofd bezorgen om deze uit je tuin te krijgen. Waarom dan tegen de natuur ingaan en niet mét de natuur mee. Go with the flow met zevenblad. Op dit moment groeien ze volop dus grijp de kans om er iets goed mee te doen en maak er bijvoorbeeld zevenbladpesto mee!

Zevenblad, inheemse plant, clarity voor jou

Eetbaar

Want zevenblad (aegopodium podagraria) is namelijk eetbaar. Jawel, die onuitroeibare plant heeft zelfs veel vitaminen en mineralen. Zo bevat zevenblad vitamine C, caroteen en kalium, calcium, magnesium en kiezelzuur. De bladeren kunnen bereid worden als spinazie of je maakt er zevenbladpesto van. Gedroogd zevenblad smaakt naar peterselie. Voor de recepten gebruik je de hele jonge blaadjes die nu dus uit de grond komen. Dus hop, plukken en koken maar.

Recept zevenbladpesto

voor 4 personen
2 handen vol jong zevenblad, ongeveer 25 gram
1 teentje knoflook, fijngehakt
50 gram walnoten
70 gram Pecorino of Parmigiano, geraspt
olijfolie
peper en zout naar smaak

Doe alle ingrediënten, behalve de olie, in de keukenmachine en laat deze kort draaien totdat alles goed gemengd is, maar nog wel in stukjes. Het kan ook met een staafmixer. Voeg al draaiend de olie in een straaltje toe. Niet te lang doordraaien, want dan wordt het te papperig. Voeg zoveel olijfolie toe totdat de pesto een mooie smeuïge structuur heeft. Lekker voor door de pasta, tomatensoep of op een geroosterde boterham. Eet smakelijk. (Bron: blog Cathelijne.)

Je kunt ook meer pesto maken en het in potjes doen en dan invriezen. Dan heb je later in de zomer ook nog verse zevenbladpesto.

Helaas

Helaas heb ik nog geen oplossing gevonden voor akkerwinde. Die is namelijk niet eetbaar. Dus mijn devies: met wortel en al uitgraven en de rest maar gewoon over je heen laten komen… De wijde, trechtervormige bloemen zijn tenslotte prachtig en geuren naar vanille. Maar als ik een andere oplossing vind, lees je het hier op bodyandmind. amsterdam.

Photocredits: Hanneke Sloof

Reacties zijn gesloten.