Natuurlijk tuinieren en stiltedagen

Natuurlijk tuinieren: hoe doe je dat?

Hoe kun je mét de natuur mee tuinieren in plaats van ertegen in? Go with the flow instead of against it. Dus geen slakkenkorrels, maar ‘welke planten kan ik houden als ik veel slakken heb’. Al het leven heeft een plek in natuurlijk tuinieren. En een functie. Slakken, om maar bij dit voorbeeld te blijven, zijn de opruimers van je tuin. Ligt er iets vies, binnen een dag is het weg. En vergeet ook niet dat egels, (zang) lijsters, kikkers en hagedissen dol zijn op slakken. Zonder slakken, kunnen deze dieren niet overleven.

Slakken in de tuin. Natuurlijk tuinieren. Clarity voor jou! Ecologisch tuinieren Amsterdam.

In deze workshop dus ook ruim aandacht voor dieren in je tuin. Hoe trek je bijen, vogels, egeltjes, salamanders, kikkers, libelles, spinnetjes en andere insekten aan? En natuurlijk is er aandacht voor hoe je luizen en slakken op een natuurlijke manier zou kunnen bestrijden ;o)

Vlinders in de tuin. Clarity voor jou! Natuurlijk tuinieren. Ecologisch tuinieren. Biologisch tuinieren.

Natuurlijk tuinieren: de tuin is niet alleen van jou.
Bomen zijn een bron van leven. Insecten, vlinders en vogels kunnen niet zonder bomen. Ze wonen erop of erin. Een betere biodiversiteit begint dus ook bij meer bomen in je tuin. In mijn eigen beukenhaag zit het vol nachtvlindertjes en ik zie regelmatig bijen en andere insecten uitrusten op een blad van de groene beuk. Wist je dat je ook op een balkon kleine boompjes in grote potten kunt planten?

De beginnersworkshops:

Vrijdag 7 mei, 15.00-17.00 uur.

Vrijdag 14 mei, 15.00-17.00 uur.
Waar: Tuinbouwstraat Amsterdam
Prijs: 35 euro p/p (inclusief syllabus, thee en koekjes). (Prijs voor een privécursus bij jou in de tuin is opvraagbaar.)
Hoe: van te voren opgeven via info@clarityvoorjou.nl

Stilte: zoek verwondering in het moment

Behoefte aan stilte? Ben je altijd afgestemd en bereikbaar voor anderen, maar nooit voor jezelf en de werkelijkheid van dit moment? Geef jezelf een stiltewandeling of stiltedag kado! In de stiltewandeling wandelen we 1 uur in het Penbos en Diemerbos zonder te praten, zodat je meer en meer in het moment kunt komen. Ik geef  een aantal opdrachten die je daarbij kunnen helpen.

Je kunt een stiltewandeling organiseren voor jezelf alleen of voor een groep. Maximaal 10 mensen.

Natuurbeleving betekent stil worden van binnen en gewoon ‘zijn’.

Duur: 1 uur
Voor particulieren: 20 euro p/p
Voor bedrijven: 40 euro p/p

natuurlijk tuinieren, clarity voor jou!, ecologisch tuinieren

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.