Natuurlijk tuinieren en stiltedagen

Natuurlijk tuinieren: hoe doe je dat?

Hoe kun je mét de natuur mee tuinieren in plaats van ertegen in? Go with the flow instead of against it. Dus geen slakkenkorrels, maar ‘welke planten kan ik houden als ik veel slakken heb’. Al het leven heeft een plek in natuurlijk tuinieren. En een functie. Slakken, om maar bij dit voorbeeld te blijven, zijn de opruimers van je tuin. Ligt er iets vies, binnen een dag is het weg. En vergeet ook niet dat egels, (zang) lijsters, kikkers en hagedissen dol zijn op slakken. Zonder slakken, kunnen deze dieren niet overleven.

Slakken in de tuin. Natuurlijk tuinieren. Clarity voor jou! Ecologisch tuinieren Amsterdam.

In deze workshop dus ook ruim aandacht voor dieren in je tuin. Hoe trek je bijen, vogels, egeltjes, salamanders, kikkers, libelles, spinnetjes en andere insecten aan? En natuurlijk is er aandacht voor hoe je luizen en slakken op een natuurlijke manier zou kunnen bestrijden ;o)

Vlinders in de tuin. Clarity voor jou! Natuurlijk tuinieren. Ecologisch tuinieren. Biologisch tuinieren.

Natuurlijk Tuinieren: de tuin is niet alleen van jou

Bomen zijn een bron van leven. Insecten, vlinders en vogels kunnen niet zonder bomen. Ze wonen erop of erin. Een betere biodiversiteit begint dus ook bij meer bomen in je tuin. In mijn eigen beukenhaag zit het vol nachtvlindertjes en ik zie regelmatig bijen en andere insecten uitrusten op een blad van de groene beuk. Wist je dat je ook op een balkon kleine boompjes in grote potten kunt planten? En wist je dat een inheemse Zomereik 300 levende organisme op zich heeft, tegenover een uitheemse boom als een plataan die er maar 2 heeft?

Reactie van een cursist:

Ik heb genoten van de door jouw gegeven leerzame workshop Natuurlijk tuinieren! Als beginner stond ik er open in en ik werd erg blij van jouw manier van lesgeven in en over de tuin.  Fijn ook om te weten hoe simpel alledaagse tuinproblemen opgelost kunnen worden, vooral ook dat deze rekening houden met de gezondheid van de tuin, de aarde, de dieren, de planten en de mens. Een erg fijne insteek om meer over te leren!   Dank je wel Hanneke! 

De beginnersworkshops (duur 2 uur!):

Wanneer: er staat nu niets gepland.
Waar: x
Prijs: 40 euro p/p (inclusief digitale syllabus, thee en koekjes).

(Prijs voor een privécursus bij jou in de tuin is opvraagbaar.)
Hoe: van te voren opgeven via info@clarityvoorjou.nl

Stiltedag: zoek verwondering in het moment

Behoefte aan stilte? Ben je altijd afgestemd en bereikbaar voor anderen, maar nooit voor jezelf en de werkelijkheid van dit moment? Geef jezelf een stiltedag kado!

natuurlijk tuinieren, clarity voor jou!, ecologisch tuinieren

Reacties zijn gesloten.